НЕВЕРОЯТНО! Старозагорския клуб „Верея” ще се „побратими” с футболния колос Зенит Санкт-Петербург

НЕВЕРОЯТНО! Старозагорския клуб „Верея” ще се „побратими” с футболния колос Зенит Санкт-Петербург

   

    Преди известно време старозагорският футболен клуб „Верея” бива поканен от руския футболен гранд и многократен шампион на страната – Зенит Санкт-Петербург.

    През миналата седмица Галин Михайлов, президентът на старозагорския клуб, където посети централата на петербургския клуб.

    Той постигна принципно съгласие за договор за сътрудничество между двата футболни отбора.

    Споразумението е за обмен на треньори и футболисти и ще бъде окончателно финализирано през средата на следващия месец.

    Помощник-треньорът на „Верея” ще посети Русия и Петербург, за да гледа от първо лице играчи от дубъла на Зенит, който се състезава в Първа Руска Дивизия.

    За да върнат жеста, старозагорския тим предложи на Антон Асмедов, спортен мениджър на Зенит, да гледа от трибуните домакинския мач на старозагорския отбор срещу Монтана.

    Добрите новини за „Верея” се сипят една след друга. След като този сезон отборът попадна в най-престижната българска лига, той получава шанса да обменя опит, треньори и играчи с един от реномираните отбори не само в Русия, но и в Европа.

    Старозагорци са радостни и от гордата новина, че техният град вече има два представителя в елитното българско първенство – „Берое” и „Верея”

    По този начин Стара Загора доказва цветущото си развитие през последните години не само с подобрена инфраструктура и бизнес, но и със спортни успехи във футбола.

   

0 коментарa

Виж още