Невероятно! Ще съдят очевидец на престъпление!

Невероятно! Ще съдят очевидец на престъпление!

Шофьор, който е станал свидетел на тежка катастрофа, е бил обвинен, зради това, че не е оказал помощ на пострадалите.

Става дума за предполагаемата гонка, осъществена между две коли миналото лято край с. Лесидрен. Тогава Филип М., на 28 години,  прегази с автомобила си две момичета на 15 и 16 години и едно момче на 16, които се движели край пътя. Две от децата починаха. Шофьорът, предизвикал инцидента, бе осъден на 8 години затвор на първа инстанция. В момента прокуратурата е внесла обвинителен акт и срещу шофьора на другата кола, Ален А.,  на 24 години, информира segabg.com.

 

Според магистратите, той е нарушил разпоредбата, според която всеки е длъжен да окаже помощ, ако не е застрашен собствения му живот. Според  прокуратурата,  24-годишният шофьор е видял инцидента в огледалото, но продължил напред. Малко по-късно се върнал на мястото и казал, че не могъл да спре, защото колата му нямала "Гражданска отговорност". Затова предпочел да се прибере в селото. Ако вината му бъде призната, може да получи шест месеца пробация или глоба от 100 до 300 лв.

На децата, пострадали от удара, помощ оказали случайно преминаващи хора, също и шофьорът на колата, причинила нещастния инцидент, и спътника му. Стана ясно, че колата им се е движила с превишена скорост. В участъка има ограничение от 90 км/ч., а колата се е движила с 122.4 км/ч.

Близки на загиналото момиче казват, че в този район често се провеждат незаконни гонки и участниците в тях се знаят от населението на селото.

Главният прокурор Сотир Цацаров не се съгласи с предложените промени в наказателния кодекс, да бъдат обявени за криминални провежданите гонки с коли. Според него хората сами трябва да налагат ограничение над безумните си действия. Няма как да бъдат контролирани подобни деяния. Според него, ако бъдат приети тези предложения, ще се наложи да бъдат обявени за незаконни много безумни действия на пътя.

   

0 коментарa

Виж още