Недоволни граждани излизат на протест срещу БДЖ! Причината...

Недоволни граждани излизат на протест срещу БДЖ! Причината...

Новото разписнаие на БДЖ, което влиза в сила от 11 декември, донесе неприятна изненада на живеещите в гр. Плачковци, Габровска област. Те са недоволни от промяната в часа на тръгване на влак 40104 Стара Загора – Горна Оряховица. Според новите разпоредби той ще потегля от гарата в Трявна в 15.22 ч., вместо както досега – в 17.03 ч.

 Жителите на Плачковци са написали писмо до Димитър Костадинов, управител на БДЖ "Пътнически превози". В него те твърдят, че ранния час на потегляне не е удобен за работещите. Писмото е подписано от над 100 човека, информира Офнюз.

В писмото те пишат, че всички работят и използват ЖП превоза за начин на придвижване от и до работното си място. Не малко от тях са служители на БДЖ. Тъй като настъпва зимния сезон, всички се притесняват как ще успяват да се придвижват до работните си места, тъй като между Трявна и Дряново няма друг начин за придвижване. Същото се отнася и за пътниците до Горна Оряховица от Велико Търново, Дряново, Царева Ливада, Трявна и Плачковци.

Протестиращите призовават за запазване на старото разписание на влака или да има въведен друг влак с това разписание.

Новото разписание на влаковете съдържа същия обем превози, като има съвсем малки промени в движението на някои влакове. В новото разписание е предвидено спирането на влака София – Будапеща през Видин, който до момента бе само пилотен европроект. Румъния пуска влакове Видин – Крайова и Русе – Букурещ.

   

0 коментарa

Виж още