НЕЗАКОННО!!! Обвинен в трафик на бежанци спечели поръчка за транспортирането им

НЕЗАКОННО!!! Обвинен в трафик на бежанци спечели поръчка за транспортирането им

Обвиненият от края на юни за трафик на бежанци - Григор Григоров, спечели обществена поръчка за превоз на мигранти. Договорът който е сключил е  на стойност 195 580 лева без ДДС.

 „Гранична полиция” има договор с бизнесмена за транспорт на мигранти, и до момента Григоров е превозвал нелегално бежанци.

Срещу него от края на месец юни има повдигнато обвинение за незаконен превоз на мигранти.

Григоров дори е бил заловен от полицията край Царево, след като опитал да превози 70 души към вътрешността на България. Според обвинителите с бусът му са прекарвани нелегалните мигранти,  а междувременно вървяла и законна дейност.

За превоз на бежанците до центровете за временно настаняване, Григоров изпълнявал курсове, поръчани и платени от държавата.

 В автобус, собственост на фирмата му, в края юни 34-годишният Григоров е задържан да превозва, 66 нелегални мигранти от Афганистан и Ирак.

В хода на разследването прокуратурата попада на интересни подробности за него. Кънчо Крумов, прокурор в Районната прокуратура в Царево, коментира случилото се: „Беше установено, че същият има сключен договор с „Гранична полиция” през 2015 г., което ни наведе на мисълта, че се касае за личност с повишена обществена опасност, тъй като същия знае как да избегне полицейски контрол по пътищата”.

 Месец след като срещу престъпника е повдигнато обвинение, държавата, в лицето на „Гранична полиция” сключва с фирмата му договор за почти 200 хиляди лева за превоз на нелегални бежанци, подписан от зам.-директора на „Гранична полиция” Йотко Андреев.

Фирмата на Григоров - „Еделвайс 0707 ” печели правото да превозва нелегални мигранти на територията на страната.

Интересен е факта, че фирмата е прехвърлена на името на бащата на Григоров - Тошко Стоянов. Междувременно Григоров е под „домашен арест”, а ако бъде признат за виновен може да бъде осъден до 6 години затвор, както и да отнесе глоба до 20 000 лева.

В МВР разпоредиха незабавна проверка и повторен преглед на процедурата, по която е бил сключен договорът с фирмата на Григоров.

 

Източник: vesti.bg

   

0 коментарa

Виж още