НЕОДОБРЕНИЯТ ОТ МОН УЧЕБНИК ПО РОДИНОЗНАНИЕ ВЕЧЕ В УЧИЛИЩАТА! ЕТО КОЕ ПОЛУЧИ СВОЯ!

НЕОДОБРЕНИЯТ ОТ МОН УЧЕБНИК ПО РОДИНОЗНАНИЕ ВЕЧЕ В УЧИЛИЩАТА! ЕТО КОЕ ПОЛУЧИ СВОЯ!

По случай Първия учебен ден, Двор на Кирилицата подари учебници по Родинознание на учениците от ОУ "Св. Паисий Хиляндарски" от гр. Плиска. Кауза, която бе одобрена и приета присърце от родителите на малчуганите.

Припомняме, че учебникът по Родинознание, чийто автор е политикът и директор на музея в Добрич- Константин Константинов, бе отхвърлен от МОН, но приет от милиони родители. Това, обаче не възпрепятства Константинов от приетата му присърце кауза за облагородяване на българското училище и желанието му децата да учат българската история. С цел да популяризира изданието след изчерпването на количествата, той се погрижи учебникът да бъде и безплатно разпространен.  В ексклузивно интервю към медията ни, той призна, че заявките за учебника, станал широко известен с безплатното си разпространение, е заявен от училища и родители.

Допълнителни подробности, четете тук. 

Константинов, обаче, не пожела да даде повече информация относно имената на училищата, тъй като директорите им се притеснявали, че назовавайки ги пред медии, те ще бъдат отстранени.
"Помолиха ме да не споделям имената им пред медии, защото се притесняват да не бъдат уволнени и на тяхно място да се настанят хора, отново пряко свързани с Америка за България".

За фондацията "Америка за България" , Константинов твърди, че те имат свои хора по високите етажи на властта. Това и навярно е причината  училищата да не искат да бъдат директно назовани, споделя още той. Той вярва, че организацията цели единствено да бъде отстранена Русия като "спасител" на България и на нейно място да бъде посято "ново зрънце" в Българската история.

Мнението на мнозина е, че Константинов основателно се е захванал с възстановяването на българската история. В редица исторически учебници днес, турското робство вече не е "робство", а присъствие. "Навярно целта е Русия да бъде отхвърлена и Турция да бъде представена като по-малък враг", споделя опасенията си Константинов.

Навярно училищното настоятелство на ОУ "Св. Паисий Хиляндарски" са проявили жест към малчуганите, по случай 15-ти септември с цел да опазят българската история. Още един символ на достойнство, чест и патриотизъм на фона на всеобщия конформизъм, залял образователната ни система. От всичко това децата ще спечелят най-много, вярват създателите на учебника.

   

0 коментарa

Виж още