НЕОЧАКВАНО! Путин честити победата на Тръмп, надявал се на диалог!

НЕОЧАКВАНО! Путин честити победата на Тръмп, надявал се на диалог!

Руският президент Владимир Путин изпрати поздравително съобщение на Доналд Тръмп по повод спечелването на президентските избори в САЩ.

Според пресслужбата на Кремъл, Путин е заявил, че се надява "да работят заедно за премахване на кризата в руско-американските отношения, както и за справяне с належащите проблеми на международния дневен ред и търсенето на ефективни отговори на предизвикателствата на глобалната сигурност.", информира ТАСС.

Руският президент също изразил увереност, че "изграждането на конструктивен диалог между Москва и Вашингтон, която се основава на принципите на равенство, взаимно уважение и реална сметка на другите позиции, в интерес на народите на нашите страни и на цялата международна общност."

Путин пожела успех в дейността на Тръмп като президент.

Да припомним, че на 8 ноември се проведоха общи избори в Съединените щати. Гражданите трябваше да гласуват за президент и вицепрезидент, както и отново да изберат всички членове на Камарата на представителите и 34 от 100 сенатори на Конгреса и управителите на 12 щата и две територии (Пуерто Рико и Американска Самоа), кметове на 15 големи града.

Според прогнозни данни, предоставени от Американската агенция за Асошиейтед прес , републиканецът Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ като получи необходимия брой избирателни гласове - 274 гласа, а Хилъри Клинтън - 215 гласа. За да спечели някой от двамата се изискваше да спечели подкрепата на 270 избирателни гласа.

Само преди няколко месеца, Хилъри Клинтън обвини Доналд Тръмп в близки отношения с руския президент. Тя беше нарекла Владимир Путин най- добрия приятел на Тръмп. Понеже Путин подкрепял Башар Асад, който пък от своя страна купува нефт от терористите и им разрешава да действан в страната му. Според Хилъри, може да се направи извода, че Тръмп и Путин са основатели на ИД.

Как ще се развият отношенията между двете ключови световни сили, предстои да видим. 

   

0 коментарa

Виж още