Неприятности край софийски бежански лагер!

Неприятности край софийски бежански лагер!

Мястото около бежанския лагер в столичния квартал "Овча купел" е бил обграден от полиция след информация, че младежи с бухалки имат намерение да нападнат мигрантите. Няма нападнати мигранти край бежанския лагер снощи, заяви за Нова телевизия Петър Василев, началник на 6 РУП на МВР - София.

До побой не се е стигнало, имало е само крясъци. Не са чупени стъкла на коли, уточни Василев.

Жителка на квартала, която е гладаа какво се, е случило разказа, че е видяла няколко десетки млади мъже да тичат в района около лагера.

"Носеха пръчки, бухалки. Бяха с качулки и изглеждаха, сякаш гонят някого. Може би чух думите „Излезте, бе”, разказа тя.

Причината за напрежението според местни жители е фактът, че предишния ден бежанци се отнесли нападателно с българин и строшили автомобила му.

Oколо 23.30 часа на 13 септември в полицията бил получен сигнал за нанесени материални щети по лек автомобил „Ауди А4”, съобщи МВР. Пред разследващите 21-годишен софиянец обяснил, че към 21.30 часа същата вечер в ж.к. „Овча купел” група мъже започнали да мятат камъни по управлявания от него автомобил. От МВР посочват, че на този етап, в хода на разследването на са налични конкретни и категорични и обективни данни за участие в инцидента на чужди граждани, настанени регистрационно-приемателния център в района.

"Няма повод за притеснение, тъй като има засилено полицейско присъствие във всички рискови квартали на столицата", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

   

0 коментарa

Виж още