Не е за вярване! Ето истината за натровеното с гъби семейство!

Не е за вярване! Ето истината за натровеното с гъби семейство!

Трябва да сте наясно, че някои от билките, които се продават от специализираните аптеки, биха могли да  предизвикат халюцинации и странно състояние, което един медик би определил като инсулт, информира „Телеграф”. Точно билки, купени от аптека, без малко да убие семейство. Става дума за семейството на Петър Костов, което преди време беше в прието в болницата заради предполагаемо отравяне от гъби. Не гъбите са ги натровили.

Ако си спомняте как преди време цяло семейство бе прието по спешност в болница. За Петър Костов, на 80 години, лекарите имаха съмнения за инсулт. Зениците му били странно разширени, светлината била дразнеща за него, имал много висока висока температура. В същото състояние се намирали и останалите членовете на семейството.  Медиците са категорични, че едно малко забавяне е можело да се окаже фатално за всички.

Тримата са спасени почти на косъм от смъртта. В края на юли семейството отново е в болница в София в същото опасно състояние. Само че този път не е имало гъби. Направените изследвания установили прекомерно наличие на атропин в кръвта и на двамата. Това вещество се използва за разширяване на зеници, влиза в състава на наркотици като екстази и кокаин. Предозирането води до смърт.

Стигнало се провеждане на разследване от столичната полиция, което установило, че Костов има бъбречна недостатъчност и дъщеря му научила, че билката див чемшир, която може да се купи в специализирана аптека, помага за подобряване на състоянието му. Купили билката от аптека в кв. „Красно село”.

Кремена правела отвара от билката и давала на баща си да пие вече няколко месеца. Двамата със съпруга й пиели също от този чай, знаейки, че е полезен. Кремена направила определена доза на баща си, а излишното количество изпила тя. И двамата вдигнали температура, пак станали светлочувствителни и отново дошли виденията.

 

Разследващите купили пакет от билката от същата аптеката за пазара в „Красно село. За тяхно учудване, тя буквално преливала от атропин. Направена е специализирана акция и изземване на продукта. За съжаление, все още няма арестуван за случая. Няма отговорен вносител, разпространител. Собствениците и служителите на аптеката са разпитвани вече по 2-3 пъти досега.

   

0 коментарa

Виж още