Не е истина! Вижте как се грижат за децата ни в детската градина!

Не е истина! Вижте как се грижат за децата ни в детската градина!

Майка прибира детето си от детската градина с чупена ръка, за която никой не се е погрижил. За това информира родителката на момченце на 4 години от столицата, съобщават от Блиц.

Майката на 4 годишния Максимилиян сподели с медиите възмущението си от нехайството на учителките в столична детска градина. В последния работен ден от миналата седмица момченцето претърпява инцидент- пада, докато се пързаля на пързалката в градината и си удря лошо ръката. Майката разбира за случилото се, когато отива следобед да го прибере. Детето не е било прегледано от медицинско лице. Обяснили й, че се разплакал при падането от пързалката. Успокоявали го половин час и понеже ръката не била подута или посиняла, а детето спряло да плаче и отишло пак да играе, решили, че му няма нищо. Дори медицинската сестра от детската градина не е уведомена за случая и не го е прегледала.

Учителката споделила, че й направило впечатление, че докато си играело с другите деца, Максимилиан държал ръката си леко присвита.

След като майката разбира за инцидента, решава да заведе детето на лекар. Отиват директно в „Пирогов“ където става ясно, че ръката на детето е счупена. Следва гипсиране и детето поне един месец няма да ходи на градина.

Майката определено не може да си обясни спокойствието, с което е подходила учителката. Не разбира защо никой не я е уведомил веднага, за да вземе някакви мерки и детето да бъде прегледано от медицинско лице. Не трябва ли учителките да поемат инициативата за това?

Въпросите са много, но удовлетворителен отговор няма. От Столична дирекция „Образование“ поясниха, че съоръжението отговаряло на всички изисквания за безопасност. Обещаха да бъде въведено правилото родителите да бъдат уведомявани веднага при подобни инциденти.

Каквото и да решат, факт е нехайното отношение към децата. Все пак, в детските заведения работят специалисти, които би трябвало да са добре подготвени за работа с деца- защо тогава има случаи на малтретиране на деца, на нехайство към здравословното им състояние, на унизително отношение към тях?   

   

0 коментарa

Виж още