Нова мода! Вижте по какво луднаха родните мафиоти!

Нова мода! Вижте по какво луднаха родните мафиоти!

В последните седмици много се изприказва за скандалната афера около царските конюшни. Ето още колко подобни сделки са наоравени от мастити бизнесмени с тъмно минало. Явно е някаква мода, богатите хора с тъмно минало да си купуват паметници на културата на безценица.

Действието сега се развива в старата столица Велико Търново. Сградата на Старият оръжеен съвет се намира точно срещу входа на Царевец. Тя е паметник на културата, изградена е в периода 1910- 1911г. Неин архитект е Георги Козаров и е предназначена да бъде Окръжна сметна палата, информира Блиц.

Според архивни данни , сградата е станала собственост на фирма „Политкомерс СГ“ с управител Георги Вълев през 2005г. Всичките 1762 кв.м. общинска собственост са придобити за 1,47 млн. лв, разсрочени във времето.

Тази сделка става по време на кметския мандат на д-р Румен Рашев, който е на поста от 1999 до 2011г.

Според съхранените документи, новият собственик на общинската сграда- Георги Вълев- е възнамерявал да инвестира 15 000 000 лв в нея, превръщайки я в хотел с пет звезди с името „Цар Калоян“. Според плановете, до три години хотелът трябвало да бъде готов. Това никога не се случва.

Да кажем няколко думички за въпросният Вълев. Той част от „Килърите“. През 2010 той е обвинен за това, че е поръчал убийството на адв. Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев. Вълев влиза в затвора с доживотна присъда, а синът му прави продажба на имота за 1,893 млн.лв през 2011г.

Новият собственик на Стария окръжен е фирма „ЕОН“ООД, с представител Косю Костов, който в последствие я прехвърля на Григор Григоров, страотелен редприемач и зърнен бос.

Оказва се, че общината не може да си върне имота, защото никъде в договора няма посочен срок за изграждането му.

Според  документи, преди петнадесет години сградата е ремонтирана със средства по проекта „Красива България“. След проверката, която се прави, става ясно, че такъв ремонт никога не е правен.

За жалост  Стария окръжен съвет, част от нашата история, все още прекрасен отвън, се руши прогресивно. Интересно как след като тази сграда е станала частна собственост, се ремонтира със средства от общината?!?

   

0 коментарa

Виж още