Нова схема на крадците на апартаменти

Нова схема на крадците на апартаменти

 

    Появи се нова схема, ползвана от разбивачите на апартаменти.

    Те маркират определени апартаменти, които според тях биха им донесли големи пари.

    Маркировката има определена цел и тя се състои в следа от тебешир или кална следа по вратата. Ако забележите такова нещо, нищо чудно да сте попаднали под прицела на крадци.

    Маркирането е нужно на крадците, за да установят дали в съответния апартамент има хора или те са на почивка или в чужбина.

    Ако има хората в апартамента, почти сигурно е, че те ще премахнат неприятните следи от вратата си и не подозирайки ще дадат знак на крадците, че апартаментът е обитаем в момента.

    Ако обаче следата не се премахне с дни, това е сигнал за крадците, че домът е празен и може спокойно да бъде обран, стига да се проникне в него.

    Използван е и друг трик – поставянето на паяжина на вратата, която не се вижда, но при отваряне на вратата се разкъсва и оставя сигнал на крадците да не посягат на апартамента.

    Тези прости трикове се славят в бандитските среди с висока ефективност, особено пред летните месеци, когато хората често ходят на почивки и липсват от домовете си над седмица или повече.

    Единственият начин да се подсигурите срещу крадци е да поставите аларма на дома си, която може да бъде свързана и към СОТ. По този начин ще си осигурите спокойствие, че вашият дом е защитен максимално от крадци.

   

0 коментарa

Виж още