Новият хит Pokemon GO разтърси пазара! Вижте за колко ще бъде продадена!

Новият хит Pokemon GO разтърси пазара! Вижте за колко ще бъде продадена!

Има голяма вероятност Pokemon GO да се превърне в първата игра, която да спечели годишни приходи от над 4 млрд. долара.

Към настоящият момент главният фокус на Nintendo бе в бизнеса с конзоли. Игрите създадени за за смартфони бяха просто начин да провокират все повече хора да си вземат конзоли и да играят игри на тях.

След огромния успех на Pokemon GO, компанията най-вероятно ще промени дългогодишната си тактика. Освен нашумялата игра Pokemon компанията разполага и с други не по-малко известни на потребителите франчайзи като например: Super Mario и Legend of Zelda. Според специалистите, ако получат достъп до разширената реалност, в която се развива действието на Pokemon GO, тези игри биха могли предизвикат също толкова голям интерес сред потребителите.

Според Сет Фишър, основател и главен инвеститор в Oasis Management, от компанията трябва да осъзнаят каква сила в днешно време се крие в смартфоните и в резултат на това да променят изцяло бизнес стратегията си. Фишър допълва, че усилията му ще бъдат насочени към това Nintendo да промени своя фокус и да монетизира останалите над 4000 патента за мобилен гейминг, с които разполага.

Според основателят на консултантската фирма за игри Kantan Games - Серкан Тото, след пускането на Pokemon GO, компанията Nintendo попада в изключително динамична среда и най-вероятно това ще окаже въздействие и цялостна промяна. От момента в който играта се появи, тя завладя милиони хора, карайки ги да обикалят кварталите, градовете и дори държавите, за да открият нови покемони.  Pokemon GO ги накара да тичат, за да се измътят от яйцата любимите им създания. Тази игра внесе революционни промени в геймърският свят и след създаването й игрите вече не са това което бяха!

На 13 юли играта пристигна в Европа и буквално заля реалния свят през екраните на смартфоните с „джобни чудовища“.

 От този уикенд Pokemon GО е достъпна в още 26 страни, а в Япония все още са в очакване на шеметната игра.

 

Източник: capital.bg

   

0 коментарa

Виж още