НОВО НАПРЕЖЕНИЕ! СИГНАЛ ЗА БОМБА В ШВЕЙЦАРИЯ

НОВО НАПРЕЖЕНИЕ! СИГНАЛ ЗА БОМБА В ШВЕЙЦАРИЯ

Полиция обади летището във втория по – населеност град в Швейцария – Женева. По последна информация полицията е получила сигнал от френските си колеги, че има опасност от поставено взривно устройство на летището. Женевската полиция е реагирала мигновено, като проверява всички преминаващи през летището.
Говорител на полицията съобщи, че мерките за сигурност, които се взимат в Женева нямат нищо общо със заложническата драма, която вчера се разигра във Франция, но и не пожела да даде конкретна информация пред медиите.
Във фейсбук полицейското управление на Женева сподели към гражданите, че мерките за сигурност се взимат след получаване на информация и вследствие на терористичните заплахи на територията на цяла Европа.
Пътуването около летището е ограничено, но от полицията заявиха, че е възможно екстремните мерки за сигурност, които взимат да забавят някой от полетите от и за летището. Те също така успокоиха, че взетите мерки ще бъдат вдигнати постепенно.
Властите обявиха, че жителите на града не бива да се притесняват от увеличеното полицейско присъствие, те са там за тяхна защита.

 

   

0 коментарa

Виж още