Ново проучване- мобилните телефони и таблетите вредят на децата!

Ново проучване- мобилните телефони и таблетите вредят на децата!

Американски психолози доказаха верността на общото мнение, че мобилните телефони, таблетите и другите електронни устройства вредят на децата да подготвят домашните си и да  възприемат нови знания.

На конференция на американските педиатри в Сан Франциско учените обясниха, че е „много важно родителите да си дадат сметка, че

колкото повече децата им имат контакт с дигитални електронни устройства, толкова по-силно е негативното им влияние не само върху успеха в училище, но върху тяхната мотивация, желанието им да учат нови неща и способността им да запазват спокойствие”.

Данните от проучването са предизвикали много притеснителни изводи.

От анализа става ясно, че повечето деца губят по една шеста от деня или дори повече заради подобни занимания и че всеки час игра и гледане на телевизионно шоу значително намаляват способността на детето да се справи с уроците и домшаните си.

Децата, които отделят на електронните устройства между четири и шест часа на ден, изостават с уроците двойно повече от връстниците си, които играят електронни игри и гледат телевизия по два часа дневно.

Според психолози продължителното играене с видеоигри и гледането на телевизия намаляват мотивацията на учениците, правят ги нетърпеливи и губят умението да довеждат нещата до край.

   

0 коментарa

Виж още