Някои от най- интересните и лечебни качества на ракията

Някои от най- интересните и лечебни качества на ракията

Любимотa  напитка на мнозина българи е природен враг на всички вируси и бактерии. Домашната ракия успява да се пребори и с болките в мускулите, а често се използва и за почистване на рани.

Ракия от сливи  -този вид ракия е доста силен, с тежък аромат, който напомня на чиста спиртна напитка. Отстранява болките в стомаха, особено ако сте консумирали тежка или лоша храна. За кратко време преработва ненужните вещества в организма.

Ракия от билки  - съществуват толкова видове ракия от билки, колкото те са в природата. Това е една от най-лековитите ракии, за това доказва специфичният аромат, който разбира се зависи от вида на билките в ракията. За болки в гърба, лекарството е масаж с ракия от пелин.

Ракия от мед - тази ракия също е ефективно лекарство, особено тази, която съдържа прополис. Изключително добра на вкус (пивка ракия ­ какво бихте казали мераклиите), съдържа значително по­-малко количество алкохол, в сравнение другите видове. 

Гроздова ракия - подходяща е в битката срещу зъбобола. Ако ви боли зъб, пийнете една до две чашки гроздова ракия, това ще облекчи болките в засегнатото място. Пийнете още няколко,  и ще се снабдите с лека "анестезия" на цялото тяло, както и на ума.

Мастика - и тази  домашна ракия е с дълга история, Прави се от  билката анасон, която е много добра за дихателните органи.

Орехова ракия  -  тази ракия е добре позната на повечето хора  със своите лечебни свойства. Подсилва корените на косата, регулира нивото на мазнините в кръвта.

   

0 коментарa

Виж още