Някои от най-разпространените лъжи, в които много хора вярват

Някои от най-разпространените лъжи, в които много хора вярват

В живота често се сблъскваме с един куп остарели идеи и за съвети за това какво уж е правилно и какво – не. Чуваме някои неща толкова често, че автоматично започваме да ги приемаме като нещо вярно. Тъй като много от тези неща са лъжи и клишета, те прилепват към нас и ни заблуждават години наред.

Ето какво пише блогърът Марк Черноф по този въпрос. 

1. Сам означава самотен
„Връзка“ не е синоним на щастие. Дори и да сте сами, никога няма да се чувствате толкова самотни, колкото ако сте в нещастна връзка. Ако не се чувствате добре с човека до себе си, по-добре си вземете почивка и отделете малко повече време за най-важния човек в живота ви – вие самите. Намерите себе си най-напред. Осъзнайте собствената си ценност. И следващия път, когато имате връзка, която потъва, ще можете да изплувате невредими от нея.

2. Щастието настъпва, когато имаш всичко, което искаш
Да бъдем щастливи не означава, че не желаем нищо повече. Означава, че сте благодарни за това, което вече имате и търпеливи за това, което ще се случи. Ценете настоящето, което един ден ще си спомняте като „доброто старо време“. 

3. Болката е нещо, което е видимо
Никога не подценявайте ничия болка. Да си кажем честно, всеки от нас има своя мъка. Някои просто го прикриват по-добре. Не знаете какво се случва зад затворените врати. Да преценявате и да съдите някого е напразна загуба на време и прави лошо впечатление. Ако пък имате време да обсъждате другите, значи просто имате прекалено много свободно време.

4. Животът трябва да изглежда по точен начин
Никой не може да ни навреди по-силно от собствените ни убеждения. Да си позволим да чувстваме това, което чувстваме и да подхождаме към него честно, действа лекувито. Винаги имаме избор как да отговорим на ситуациите, с които се сблъскваме. Освободете се от представите за това какво трябва да бъде животът ви и приемете истинския живот, който се опитва да вас.. Променяйте това, което може да се промени, променете възгледите си за това, което не може да се промени и продължете напред с хармония и мир в себе си.

5. Вие трябва да бъдете определен човек
Когато престанете да се сравнявате с други възможни версии на личността ви –  и когато престанете да се сравнявате с други хора, истински или нереални, едва тогава ще усетите спокойствие, което е реалистично и няма да живеете в съжаления и илюзии.

   

0 коментарa

Виж още