Няколко интересни идеи за декорация на дома ви

Няколко интересни идеи за декорация на дома ви

Еднообразието никога не е било на мода, в това число и в обзавеждането на дома.

Ако искате да впечатлите гостите си с интригуваша украса или просто да придадете разчупена визия на жилището ви, препоръчваме ви няколко вдъхноняващи идеи.

Стенен поднос -

Колкото и нерелистично да ви звучи, подносите не са само за семейната трапеза, а грамофонните плочи не са просто за слушане или изработване на часовници и саксии. Можете да си направите артистичен поднос и то изключително лесно. Подберете няколко порцеланови чаени чаши, малка захарница или вълнени кълбенца. Залепете ги с подходящо лепило за грамофонна плоча така,че да не се закрие дупката й. После закачете на стената. Ефекът със сигурност ще ви изненада.

Чайник- и чайниците също биха могли да имат много други приложения. Използвайте ги за декорация на шкафа или етажерката като сложите в тях шарени платове от ефирна материя, които да излизат от тях, имитирайки чай.

Картини от шалове

Не е нужно да сте добър художник, за да измайсторите своя картина. Ако идеите ви са на изчерпане или не можете да си позловите скъпи картини на известни творци, шаловете ще ви помогнат. Любимият аксесоар на редица поколения ще изглежда добре и на платно. За целта вземето платно за рисуване по ваш избор и оформете контури, които наподобяват лице. Оцветет ги по желание и направете фон с маслени бои. Оставете една част от картнината празна и на нейното място залепете внимателно надиплен шал. Визуалния ефект, който бихте постигнали е чудесна абстрактна картина.

Магическа лампа

Намерете голям буркан или захарница с широк отвор. Облепете половината от него с декоративна хартия или дантелен плат. Сложете в него няколко изгорели крушки, светещи лампички или светещи кубчета. Напълнете буркана с тях и го затворете с капак от корк или пластмаса

 

 

 

   

0 коментарa

Виж още