Няколко интересни приложения на аспирина

Няколко интересни приложения на аспирина

Наясно ли сте, че аспиринът може да се пребори не само с болката и температурата, но и с акнето, пърхота и петната по дрехите?  Това достъпно лекарство има много други интересни проложения. Ето някои от тя:

1. Намалява акнето
Аспиринът спомага при битката с акнето, защото има противовъзпалително действие. Натрошете 2-3 таблетки, смесете ги с малко лимонов сок и намажете пъпката със сместа. Стойте с нея една-две минути, преди да я отмиете. Избягвайте да използвате този трик точно преди да излезете на слънце.

2. Облекчава ухапванията от насекоми
Аспиринът може да намали болката и зачервяването след ухапването от комар или пчела. Разтворете една таблетка в една супена лъжица вода, намажете засегнатото място и изчакайте няколко минути.

3. Намалява несъвършенствата на кожата
Аспиринът съдържа вещество, което се използва и при избелващите и почистващите кремове. Смесете 7 таблетки с 3 супени лъжици кисело мляко и 1 лъжица мед. Нанесете получената маска върху чисто лице и стойте така 15 минути, преди да я отмиете. Тази маска ще направи кожата ви сияйна и гладка. Тя премахва мъртвите клетки, намалява белезите, петната и разширените пори.

4. Подхранва увредената коса
Аспиринът може да подобри състоянието и на косата ви. За здрава и жизнена коса, разтворете една опаковка аспирин в чаша с топла вода и я нанесете върху чиста коса. Оставете я за 15 минути и после изплакнете.

   

0 коментарa

Виж още