Няколко лесни стъпки с които ще откриете призванието си!

Няколко лесни стъпки с които ще откриете призванието си!

1. Спомни си какви са били детските ти мечти

Може да изглежда наивно, но детските мечти са истинско валидиране при откриването на твоето призвание и потенциал. Децата често говорят какви искат да станат като пораснат. Настоящата ти работа не може да ти попречи да постигнеш детските си мечти. Ако наистина някога си имал(а) влечение в определена насока, разгледай всички опции да сбъднеш детските си мечти.

2. Запитай се дали си щастлив(а)

Повечето хора всъщност са тъжни на работното си място, дори не понасят работата си. Липсата на алтернатива ги кара да продължават да вършат същото нещо просто заради заплатата. Трябва да обмислиш всичко, което не харесваш в сегашната ситуация – позиция, заплата, колеги и т.н. Задай си въпроси като: „Мога ли да намеря щастие в тази работа? Ако имах това, щях ли да мога да се справя със задачата?

3. Открий какво обикновено правиш добре и с лекота

Когато си на правилното място, успяваш да вършиш задачите с лекота и настроение, без да се насилваш. За да откриеш призванието си трябва да направиш преглед на всичко, което вършиш и да избереш онова, което правиш с лекота. Това може да стане, ако разгледаш резултатите от работата си и изслушаш странични хора какво имат да кажат за работата ти.

   

0 коментарa

Виж още