Няколко от най-добрите филмови адаптации по книги

Няколко от най-добрите филмови адаптации по книги

Да избереш да гледаш филмовата адаптация или да прочетеш книгата често е начинание, изпълнено с доста дилеми.

За да ви ги спестим, ви предлагаме няколко страхотни заглавия на екранизации по романи, които определено ще ви грабнат. А после може и да ги прочетете за да ги сравните.

1. Алиса в Страната на чудесата-

Всички знаем очарователната история за малката Алиса, която открива съвсем нов и вълнуващ свят, пълен с чудати създания и необикновени размисли. Екранизацията на творбата е дело на Тим Бъртън и е нещо като измислено продължение на оригинала. Във филма, Алиса е порастнала, млада жена, която съвсем случайно попада в Страната на чудесата и разбира,че старите й приятели имат нужда от нея и трябва да се изправи срещу Червената Кралица.

2. Хари Потър

Седемте книги на Дж. К. Роулинг завладяха хиляди читатели и днес историята за момчето-магьосник продължава да е една от най-обичаните и велики поредици.

Филмите успяват да пресъздадат невероятно точно атмосферата в книгите, а актьорите впечатляват с талант и убедителност. Освен това екранизациите са изпълнени с грандиозни ефекти, които спират дъха и карат всеки да повярва в магията.

3.Кръстникът 

Първата асоциация, която често правим със световноизвестният филм „Кръстникът“, е запомнящото се участие на легендарните Марлон Брандо и Ал Пачино, влизащи в образите на ръководителите на италианска престъпна фамилия. През 1973 година режисьорът Франсис Форд Копола вдъхва екранен живот на  героите на писателя Марио Пузо, представяйки ни сагата на семейство Корлеоне. Резултатът е повече от успешен и се харесва на редица почитатели по света и остава в историята като един от най-добрите филми, правени някога!

4. Властелинът на пръстените

Книгата зад популярната филмова история „Властелинът на пръстените“ води началото си от далечната 1937 година. Първото ѝ издание е през 1954 година, а в наши дни тя вече е преведена на над 40 различни езика. Сегашната си популярност историята обаче придобива едва след филмовата адаптация на творчеството на Джон Роналд Руел Толкин. Следвайки героите и техните невероятни истории, лентите от поредицата приковават вниманието на редица почитатели на класическото фентъзи.

   

0 коментарa

Виж още