Няколко причини да консумираме мед всеки ден

Няколко причини да консумираме мед всеки ден

Някои хора ползват мед за подслаждане на кафето и чая вместо рафинирана захар и изкуствени подсладители. Медът е не само със страхотен вкус, но богатият му хранителен състав го прави идеален за ежедневна консумация. Ето няколко добри причини да го добавяте всеки ден в напитките си.

Облекчава алергиите
Медът има противовъзпалителни действия и се смята, че може да помогне за намаляване на алергичните реакции. Той има в състава си следи от цветен прашец, които могат да инициират имунен отговор, когато го приемаме. С течение на времето, тялото ще произвежда достатъчно антитела към цветния прашец, които ще съдействат на тялото ни да освобождава по-малко хистамин.

Потиска кашлицата
Текстурата на меда създава фино покритие върху гърлото, намалявайки дразненето и кашлицата. Също намалява процесите на възпаляване в тези области и спомага за облекчаване напрежението в гърдите, като действа и отхрачващо.

Спомага за добър сън
Ако имате проблеми със заспиването и съня, вечер яжте по една-две лъжички мед. Консумирането на мед води до увеличаване на серотонина като тялото го превръща в мелатонин и по този начин прави съня качествен и спокоен. 

   

0 коментарa

Виж още