Няколко рискови неща в ежедневието,които вредят да сърцето!

Няколко рискови неща в ежедневието,които вредят да сърцето!

Повече от ясно е, че нездравословният хранителен режим и пренебрегването на физическите упражнения са вредни за сърцето. Има и някои други фактори обаче, които могат да бъдат рискови що се отнася до сърдечното здраве и за които вероятно дори не сме предполагали. Кои са те? 

Дентални проблеми

Изследователи откриват, че хората, които имат проблеми със венците, са по-склонни да станат жертва сърдечно заболяване. Връзката не е съвсем ясна, но според някои учени, бактериите от устната кухина може да навлязат в кръвообращението и да доведат до възпаление в кръвоносните съдове и съответно развитие на сърдечносъдови заболявания.
 

Работата на смени 

Работата нощем или на редуващите се смени увеличава риска от сърдечен удар, се уточнява в данни на изследване, проведено от експерти от Западния канадски университет. Те разкриват, че работата на смени има лошо  влияние върху циркадните ритми в организма.

Трафикът

Натовареното движение и задръстванията могат да бъдат много натоварващи. Ето защо изследователи свързват продължителното време, прекарано в трафика, с със сериозна опасност за сърцето. 

 

Хъркането

Ако половинката ни казва, че хъркаме редовно или дишаме тежко докато спим следва да се консултираме с лекар, тъй като е възможно да страдаме от сънна апнея. Главното за това състояние е, че по време на сън се блокират въздушните пътища, което води до спиране на дишането за малко. 

Хепатит C

Тези, които са жертва на тази инфекция на черния дроб, е доста вероятно да имат ниски нива на холестерола и кръвното налягане, в сравнение с хората, които не са засегнаати от заболяването. 

Недостатъчен сън

Ако постоянно спим по-малко от 6 часа всяка нощ, има по-голяма опасност от увеличаване нивата на кръвното налягане и холестерола, което крие голям риск от затлъстяване и диабет. Това, разбира се, не значи, че трябва да спим цял ден, тъй като това също вреди на сърцето.

 

   

0 коментарa

Виж още