Няколко романтични фентъзи филма, които си заслужават

Няколко романтични фентъзи филма, които си заслужават

На пръв поглед любовните драми и фантастичните светове не винаги са добра комбинация. Има филми обаче, които залагат и на двата елемента и това, което се е получило определено е обещаващо. Представяме ви 3 филма, в които любовта и фентъзито са свързани по един невероятен и успешен начин. Ако ви е втръснало от романтични комедии с плосък сюжет или от предвидими фентъзи истории, гледайте тези продукции. Ако вече сте го направили, насладете им се отново.

1.Да срещнеш Джо Блек

Филмът е дело на режисьора Мартин Брест и в главните роли са Брад Пит и Антъни Хопкинс. Освен с невероятната актьорска игра, филмът впечатлява и с интригуващ сюжет. Уил Париш (Антъни Хопкинс) живее охолно и щастливо, докато на прага му не се появява Смъртта (Брад Пит) и не му казва, че скоро трябва да го прибере. Преди това обаче иска да го разведе из света на хората. Така Смъртта в човешки образ предприема едно интересно пътешествие, но всичко се обърква, когато се влюбва в дъщерята на Уил... Лентата пресъздава много философски дилеми и разчупва границите между световете и любовта.

2. Едуард Ножиците

Този филм е режисиран от знаменитият Тим Бъртан през 1990 г. Главните роли са поверени на Джони Деп и Уинона Райдър.

Историята разказва за момче на име Едуард, което не е изцяло завършен човек и вместо ръце има ножици. Той живее съвсем сам в изоставен замък,  докато едно домакине не го намира и приютява в дома си. Семейството й много го харесва, с изключение на дъщеря й, която изпитва ужас от вида му. Още в началото той се влюбва в нея, а по-късно и тя го обиква истински. Филмът показва, че когато любовта е истинска, тя може да прозре вътрешната красота и да игнорира недостатъците.

3.Странният случай с Бенджамин Бътън

Отново един невероятен филм с участието на Брад Пит. Главният женски образ се играе от Кейт Бланшет.

Филмът представя странния случай на човек, който се ражда визуално като старец и с течение на времето се подмладява.  Той се влюбва в една жена, когато възрастта им се изравнява и любовта му е взаимна, но с течение на времето трябва да се разделят, защото той става прекалено млад. Бенджамин постепенно се превръща в момче и накрая в бебе, което издъхва. Сюжетът е белязан от тъжен край, но любовта все пак успява да бъде изживяна по някакъв начин макар и за кратко.

 

   

0 коментарa

Виж още