Няколко храни, които винаги трябва да имаш у дома!

Няколко храни, които винаги трябва да имаш у дома!

Едни от най-често разпространените обещания през новата година  включват здравословното хранене и ограничаването на хапването извън дома. Това, от своя страна означава, повече готвене и време в кухнята, което може да бъде доста сложно в началото за човек, който не е свикнал с този начин на живот. За щастие не е невъзможно да се привикне с това и с правилната нагласа здравословното хранене вкъщи може да се превърне в много приятно занимание. За да спестите време и енергия, е добра да имате няколко готови неща, които много ще ви улеснят. Ето кои са те:

Накълцано пилешко

Пилешкото на малки парченца може мигновено да се превърне във вкусно ястие, без почти никакви усилия. То е подходящо за салата, супа, ризото и много други.

Твърдо сварени яйца

Те доставят на организма огромно количество протеини и са идеални, ако се стремиш към вегетарианска диета. Те са идеални за салати, сандвичи,  дори супи. Плюс това, те са подходящи за похапване между храненията, ако случайно огладнееш.

Бульон

Когато имаш вкъщи готов бульон, имаш основа за супа, в която трябва само да добавиш останалите съставки. Освен това, той е чудесен за овкусяване на ризото или ястия със зеленчуци. Можеш да го добавиш и в сосове или да полееш с него печено месо.

Зеленчуци, готови за употреба

Почистени, нарязани и подготвени зеленчуци, очакващи следващото ти кулинарно хрумване. Те спестяват време и те подтикват да готвиш по-здравословно, използвайки именно тях. Нарежи предварително картоф, морков, чушка и тиквичка. Така подготвени, те са подходящи за супи, салати, яхний и много други.

Варива

Варивата са друг продукт, който можеш предварително да приготвиш. Свари ориз, паста, киноа или друго и го прибери в хладилника. Обвържи готвенето си с него, а ако стане прекалено сухо, добави му малко вода или бульон, докато го стопляш на котлона.

   

0 коментарa

Виж още