Няма желаещи да взимат 2000 лв заплата!

Няма желаещи да взимат 2000 лв заплата!

Собственици на заведения в Пазарджик и близките курорти дават заплати от 1000 до 2000 лева. Това тяхно решение е заради огромния недостиг на квалифицирана работници. Най- много търсене има за сервитьори и бармани, на всеки ъгъл има обява за търсене на персонал.

Собствениците на заведения споделят, че кандидатите за тези позиции нямат квалификация и опити и за да не останат на самообслужване, наемат всеки, който дойде.

 

Квалифицираните кадри отиват да работят на морето през лятото, а през зимата на зимните курорти Боровец, Пампорово и Банско.

 

Освен невероятната заплата, работодателите със заведения в курортите около Пазарджик се стараят да предлагат и безплатно настаняване.

 Владеенето на чужди езици и опит са голямо предимство при кандидатстване за такава позиция. Спазването на сервитьорските правила са задължителни.

 

Има много клиентски оплаквания напоследък. Хората са принудени да чакат по 10- 15 минути за кафе и безалкохолно. Обслужването не е на ниво, постоянно се допускат грешки със сметките.

 

Стари кадри казват, че не само ангажиментите в големите курорти е причина за лошото обслужване. Според тях обучението на младите не е на ниво, те са се учили с години, за да станат добри сервитьори и бармани.

   

0 коментарa

Виж още