Няма замърсяване на въздуха в Николаево след теча на газ

Няма замърсяване на въздуха в Николаево след теча на газ

   

    Пред медията „Дарик”, кметът на град Николаево, Косьо Косев, успокои населението, че течът на газ, състоял се тази нощ в града, е бил поставен под контрол.

    Косев уверява, че гражданите продължават нормалния си ритъм на живот, а във въздуха не са наблюдавани и засичани от апаратурата отрови, които могат да бъдат опасни за здравето на жителите на Николаево.

    Малко след 2.00 часа през нощта е получено обаждане за изтичане на газ от голям склад.

    Полицията и пожарната са били мобилизирани за справяне с положението.

    Кметът, който официално е бил в отпуска, се е отзовал веднага.

    Според него мнозинството от хората не са разбрали въобще, че е имало теч на газ и като цяло днес обстановката в града е спокойна и няма паника.

    Около 7 и 30 часа сутринта близо 60 души са били изведени от домовете си, заради изтичането на газта, но скоро са се върнали по домовете си за липсата на рискове за тях и техните семейства.

    Косев обяви, че лично е видял с очите си замерванията на уредите за вредни вещества във въздуха на Николаево и няма отчитания над нормата.

    Регионалната Екоинспекция също констатира, че няма недопустими норми на вредни вещества и газове в Николаево, които да застрашат живота на хората. Въпреки това, отчитанията ще продължат вероятно до края на деня.

    Съвместните действия на полицията и пожарната са довели до успокояване на ситуацията и възможността сутринта хората спокойно да отидат на работа или да вършат ежедневните си задължения без рискове за тяхното здраве.

 

   

0 коментарa

Виж още