Обвинителният акт за „Сарафово“ най- сетне в съда!

Обвинителният акт за „Сарафово“ най- сетне в съда!

Официално обвинителният акт за кървавия атентат на летище “Сарафово" е внесен в спецсъда в петък.

Материалите, свързани с делото са 81 тома, ще бъдат разпитани 16 вещи лица и 169 свидетели, споделиха запознати със случая. Процесът ще бъде даден на съдия в понеделник.

Подсъдими по делото са Мелиад Фарах и Хасан ел Хадж Хасан, информират от “24 часа”.

Те ще бъдат съдени задочно, като за случая са назначени служебни защитници от Бургас.

Да припомним, че атентатът бе извършен на 18 юли 2012 г.

Четири години след атентата на летище Сарафово на съда ще бъдат предадени двамата, посочени като преки участници : Мелиад Фара, от Ливан , но с  австралийски паспорт, и Хасан Хасан, с двойно гражданство- канадско и ливанско.

 

Според Цацаров, в процеса на разследването се е разбрало, че чужди разузнавателни служби са имали достоверна информация за атентата, която са премълчали, а това със сигурност да е било от решаващо значение за предотвратяване на терористичния акт.

 

Проведени са всички дейности за уточняване на лицата, които в момента са обвиняеми и би трябвало да станат подсъдими. За съжаление те не са намерени на известните до момента техни адреси.

По време на разследването било установено, че участниците в атентата са трима.

Оцелели са Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан. Те, заедно със загиналия терорист, с алжирски произход, са пристигнали на българска територия на 26 юни 2012 г. с автобус от Варшава през Румъния.

   

0 коментарa

Виж още