Областния управител на град Стара Загора, посети Чирпан и Братя Даскалови и обсъди ...

Областния управител на град Стара Загора, посети Чирпан и Братя Даскалови и обсъди ...

Областният управител на град Стара Загора - инж. Георги Ранов бе на посещение в  град Чирпан и в село Братя Даскалови. Инж. Ранов, проведе работна среща с управниците на двете общини –Кичка Петкова и Иван Танев.

Кмета на с. Братя Даскалови – Иван Такев, информира инж. Ранов за реализираните към настоящият момент проекти, в общината и съобщи за предстоящите в 4 села в района, ремонти на ВИК мрежата. Такев сподели, че в най-скоро време, ще бъдат извършени ремонтни дейности и на уличните платна.

Според Иван Такев, построяването на пътния възел при село Плодовитово, посредством който, трите общини –Брезово, Братя Даскалови и Първомай, ще бъдат свързани  с  автомагистрала „Тракия”, ще бъде от огромно значение за развитието на региона в бъдеще.

От МРРБ има информация, че проектът в действителност е приоритетен за региона и изграждането на пътният възел ще започне съвсем скоро.

Инж. Ранов, посети и град Чирпан, където заедно с кмета г-жа Петкова, обсъдиха начините за съвместна работа между местното и държавното управление. Петкова, сподели, че постройката ,която е изоставени преди 25 години и в която се е помещавал бившият дом за деца и юноши в Чирпан, за съжаление е в много лошо състояние и е почти разрушена.

Тъй като сградата, както и парцелът на който е разположена са държавна собственост, кметицата заяви, че ако има вариант, би било добре да бъдат прехвърлени на Общината, която от своя страна да кандидатства с проект за облагородяване на пустеещото място и за евентуално строителство на нова сграда, за обществено ползване.

Археологическия обект Карасура също отчасти е разположен върху терен, собственост на държавата. Инж. Георги Ранов посочи, че ще бъде извършена своевременна проверка на наличните документи за обекта. Евентуално би могло да бъде извършено прехвърляне на собствеността на Община Чирпан и посредством проекти, в областта да бъдат създадени условия за разкриването на археологическите разкопки, както и за превръщането на Карасура, в по-предпочитана туристическа дестинация.

   

0 коментарa

Виж още