Област Стара Загора е готова за идващият леден ад

Област Стара Загора е готова за идващият леден ад

От днес пред проходите „Хаинбоаз“ и „Шипка“ има дежурни полицейски патрули, които ще спират тежкотоварните автомобили, ако има усложняване на пътната обстановка. В случай на тежки метеорологични условия и липса на видимост, проходът ‚Шипка“ ще бъде напълно затворен за всички превозни средства. Така ще бъдтат предотвратени аварийни закъсвания на автомобилите по продължението му. За „Шипка“ са готови 2 роторни снегорина. И за двата прохода – „Хаинбоаз“ и „Шипка“ – е осигурено достатъчно количество пясък и сол. В момента се доставят и допълнителни количества, информират от starozagorskinovini.com.

Тъй като на „Шипка“ има вече 80 см натрупан сняг, се налага разширяване на шосето. В случай, че обстановката не е токова сложна, „Хаинбоаз“ няма да се затваря.

За магистралите на територията на Старозагорска област са осигурени 14 почистващи машини. Извършва се предварителна обработка на настилките преди началото на снеговалежа.

Осигурена е и достатъчно техника за реакция при тежки зимни условия, 2 влекача за теглене на закъсали автомобили, както и 2 щайнера с одеала за екстремни ситуации.

Огласена бе и препоръката към всички хижи на Бузлуджа и Шипка, туристите да се изтеглят от района до ранния следобед днес, тъй като ще могат да пътуват едва в понеделник или вторник следващата седмица.

Прави се всичко възможно хората, които са на хемодиализа, да бъдат приети в болничните заведения до тази вечер.

От МВР молят всички граждани да не злоупотребяват с обажданията си към телефон 112, тъй като е необходимо той да бъде на разположение за наистина спешни ситуации.

Социалните институции в Стара Загора правят всичко възможно да осигурят подслон на всеки един бездомник, потърсил помощта им.

На заседание на Общината е решено да няма бедстващи хора през зимата.

 Отец Йордан Карагеоргиев от църквата "Св. Отец Паисий" в кв."Зора" е информирал обществеността, че храмът е на разположение на всеки, който има нужда от подслон.

 

   

0 коментарa

Виж още