Обстановката в Област Стара Загора е изключително сложна / обновена/

Обстановката в Област Стара Загора е изключително сложна / обновена/

От областната управа Стара Загора информират обществеността, че обстановката на територията на областта е сложна и динамична. През нощта най- много сняг е паднал в община Гърково, където покривката е 15 см, при средна снежна покривка в областта – 10см.


На Шипка и Хаинбоаз има снеговалеж. Градусите на Шипка са -7. Пътната настилка е добре обработена. Допуска се преминаването само на леки превозни средства. Практически всички пътища към прохода са блокирани в момента.


Мокри, но добре обработени са и магистралите „Тракия” и „Марица”. Снегонавяванията в районите Мъглиж-Николаево, Крън-Шипка, Дунавци-Шейново-Шипка, отсечката от надлеза на с. Тулово до надлеза на отбивката за Мъглиж са причина за затварянето на пътната мрежа там.


По информация от службите няма електричество в Гурково, част от Николаево, Паничерево, Конаре, в община Раднево – Баздуганово, Гипсово и Диня, в община Стара Загора – Оряховица, Дълбоки, Руманя, Хрищени, в община Мъглиж Ягода, Тулово и Юлиево. 


Съобщава се за проблем с помпената станция на с. Ягда, който е своевременно отстранен и селището е водоснабдено.


Преди минути бе съобщено, че превозвачите отказват да пътуват по направленията от автогарата в Стара Загора за  Твърдица, Ямбол, Сливен, Велико Търново и Бургас. Причина за това решение е силният вятър и заледените пътища в тези райони. От автогарата в Стара Загора са спрели продажната на билети в тези посоки. 


От общината молят гражданите, които са планирали пътуване по тези направлиния, да направят справка на телефон 042/605 349 и 604 734.

   

0 коментарa

Виж още