Община Казанлък се подготви за зимата! (СНИМКИ)

Община Казанлък се подготви за зимата! (СНИМКИ)

По време на заседание на редовния общински щаб в град Казанлък, в който взеха участие кметовете на населените места в областта, както и представители от всички институции в Общината, стана ясно, че Община Казанлък е готова за зимата.

Предприятието „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“, ще отговаря за почистването на пътната мрежа в общината. От там поясниха, че още в началото на този месец са осигурили 5 снегопочистващи машини, 4 солоразпръсквачки, 40 метални стъргалки, 80 гребла за ръчно почистване, 50 тона сол и същото количество пясък, както и 120 тона луга, за опесъчаване и за снегопочистване. Ръководителите на предприятието припомниха, че снегопочистването започва при натрупана снежна покривка от минимум 3-4 см, като основен приоритет са главните пътни артерии водещи към кварталите.

От общината са обявили обществена поръчка за наемане на частна фирма, която да обслужва четвъртокласната пътна мрежа, тепърва тя ще бъде финализирана.

По преценка на кмета на всяко населено място, към бюджета ще бъде разпределен ресурс, за наемане на зимна техника.

Общината изгражда нов водопровод в кв. „Крайречен“ и кв. „Кулата“, там се работи усилено по завършването на строително – ремонтните дейности, като от общината настояват те да бъдат приключени предсрочно, до средата на идният месец. През 2017 г. предстои подмяна на водопроводната мрежа в кв.“Изток“. Кмета на града разпореди на ВиК при първа възможност, да организира дейностите по подмяната.

Галина Стоянова, призова началника на Горското стопанство в град Казанлък, за спазване на контрола наложен върху дейността на дърводобивните фирми, за да бъдат запазени по пътищата, канавките по които се извършва дърводобива. Стоянова отбеляза, че разрушаването им носи сериозен риск за пропадането на пътищата, както и за образуването на лед, през зимните месеци. По време на разговора, тя подчерта, че казаното се отнася най-вече за пътят в посока Казанлък – Бузлуджа. Кмета на общината, заяви, че ще „бъде безкомпромисна за вредите, които се нанасят на инфраструктурата!“

От своя страна, кметовете на населените места в областта, бяха на едно мнение по въпроса, че е необходимо тежкотоварните автомобили преминаващи през главните пътища в селата, да спазват определеният график.

 

   

0 коментарa

Виж още