Община Казанлък се сдоби с нов имот

Община Казанлък се сдоби с нов имот

Става въпрос за селскостопанските сгради в местността Ала баир.

От пресцентъра на Община Казанлък, официално съобщиха, че имотите които до настоящият момент са били собственост на държавата, от днес са безвъзмездно прехвърлени на Община Казанлък. Това се случи, след като областния управител на Стара Загора – инж. Ранов и г-жа Галина Стоянова, кмет на Община Казанлък, подписаха договор за законното им прехвърляне.

Г-жа Стоянова, поднесе своите благодарности към Министерския съвет и към инж. Ранов и поясни, че това е истинска необходимост за развитието на животновъдните стопанства, намиращи се на територията на град Казанлък. По време на днешното рандеву, кмета на Казанлък припомни, създалият се сериозен еко проблем, възникнал в следствие на отдалечената пасищна база, така важна и жизненонеобходима за отглеждането на животните.

Връщането на имота стана по инициатива на казанлъшката община, а целта е да бъдат осигурени по-благоприятни условия за животновъдите в местността. Освен това постройките, са изключително подходящи за развитието на подобна дейност. Селскостопанските сгради, разположени в землището на гр. Казанлък и по-конкретно, в местността Ала Баир са общо 21. Всички те са разположени на площ от 50 213 кв. м.

Припомняме, че всяка една от сградите е изработена въз основа на изискванията за отглеждане на добитък и през изминалите няколко години са били използвани именно с такава цел.

С преотстъпването на местността, се разрешава назрял проблем, свързан с отглеждането на животните край Старата Река, намираща се на север от модерните тенис кортове. Освен водата, която животните замърсяваха, често в района възникваха ПТП, в следствие на инцидент с някое от животните. Най-често произшествия възникваха по казанлъшкият път по посока на село Енина, както и по гл. републикански път по посока град Шипка.

Областния управител на Града на липите, поясни, че през последните няколко години се е превърнало в редовна практика, имот намиращ се на територията на Област Стара Загора, да бъде прехвърлен на някоя от съседните общини.

 

 

 

   

0 коментарa

Виж още