Общинския съвет в Казанлък не се споразумя за бежанците

Общинския съвет в Казанлък не се споразумя за бежанците

На заседанието на местния парламент на 30 декември, Общинските съветници от БСП в Казанлък поискаха да бъде отменена Наредбата за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на Споразумение за интеграция на чужденци, с предоставено убежище или международна закрила. Те смятат, че Наредбата демонстрира дискриминация към българското население и е в противоречие с националния интерес на държавата.


Декларацията бе прочетена от Пламен Караджов, който е председател на групата на „БСП лява България" в Казанлък. В нея ясно се изразява несъгласието на социалистите със сключването на Споразумението  за интеграция на бежанци, както и надеждата им всички компетентни институции в страната да запазят и защитят интересите на страната.
Съветниците от БСП предложиха на местния парламент да приеме Декларацията като общ документ и да бъде изпратена до държавния глава, премиера, председателя на НС, кмета на Общината и председателя на Общинския съвет, информира dariknews.bg.


Николай Златанов, председател на Общинския съвет в града, отказа да предостави възможност за гласуване на документа, изтъквайки причината, че не е предоставен предварително за разглеждане в постоянните комисии на Съвета.


Г- н Златанов не позволи въпросната Декларация да се включи в Протокола на заседанието на Общинския съвет. По този начин документа, в който съветниците от БСП споделят притеснението си от старанието на местната власт да омаловажи сериозния проблем, пряко свързан с бежанците, остава само като информация.
 

   

0 коментарa

Виж още