Обявиха бедствено положение в част от Oбщина Мъглиж

Обявиха бедствено положение в част от Oбщина Мъглиж

Тази сутрин областният управител посети град Мъглиж. Кмета на населеното място Господин Господинов, издаде заповед, с която в част от Общината /от град Мъглиж до село Селце/, бе обявено бедствено положение.

Пътят в посока с. Селце е в критично състояние, след поройните валежи.

Експертите направили спешна проверка на трасето, съобщават, че ерозийните процеси са се задействали отново след интензивните превалявания. Те предупреждават за реална опасност от активиране на свлачища в района, както и от пропадане на пътното платно. Асфалтовата настилка, в много от участъците е разрушена, а под нея, на места липсва и опорна земна маса, което създава предпоставка за срутвания на пътя.

На спешна среща, кмета на Мъглиж със инж. Ранов обсъдиха мерките, които е необходимо да се предприемат, за да се предотврати вероятността от възникването на пътни инциденти.

Жителите на територията на с. Селце са само 11 души, но над 500 души притежават вилни имоти в местността. Освен тях, в селото са изградени 2 съвременни туристически комплекса, всеки от които с база от по 100 легла.

Общинският план за защита при бедствия бе въведен по спешност от Кмета на Общината. В най-засегнатите участъци са предприети аварийно-възстановителни работи.

По последна информация, бедственото положение ще бъде в сила до 17 ноември /четвъртък/, но при необходимост ще бъде удължено с максимален срок до 30 дни.

   

0 коментарa

Виж още