Огнеборци гасят пожар в Пловдив!

Огнеборци гасят пожар в Пловдив!

Изгарят тютюневите складове на улица "Иван Вазов" в Пловдив. На местопроизшествието има седем пожарни автомобила и полиция. Районът е отцепен.

Огнеборци потушават пожар на покривната конструкция на бившите тютюневи складове в Пловдив, съобщиха от МВР.Сигналът за пожар е заявен малко преди 15.00 часа. Живужите в близост до горящите тютюневи складове са евакуирани, няма информация за пострадали, предаде Агенция "Фокус".

Седем екипа на пожарната в Пловдив се борят да изгасят пламъците, обхванали покривната конструкция на две от сградите и продължават да растат.

Два полицейски екипа са на място и отбиват трафика, тъй като районът е отцепен.

Обстановката е трудна, пожарните екипи действат и от двете страни по покривната конструкция на горящите складове. Работи се с пожарни кранове.Десетки жители на града са се събрали при инцидента. Някои от тях отбелязаха, че ще бъде заличена поредната емблема на Пловдив, други изразиха притесненията си, че огнената стихия може да се разсрасне прекалено.

Районът на пожара по ул. "Иван Вазов" в Пловдив е силно замърсен, като във въздуха се носят сажди и остра миризма.

"Гасенето на пламъците продължава и към настоящия момент, като пожарните екипи полагат неимоверни усилия да овладеят критичната ситуация", коментира говорителят на Районна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив.

"Очаква се нанесените щети да са значителни", добави той. Все още не е известна причината за пламването на пожара в тютюневите складове. 

   

0 коментарa

Виж още