Ограничения при пътуването към Шипка на 3 март

Ограничения при пътуването към Шипка на 3 март

От МВР предупреждават за ограничения в движението на 3 март. Забранява се пътуването с автомобили до Шипка за тържеството, което ще се проведе там послучай Нациолания празник на страната.

Тези ограничения се предприемат от съображения за сигурност. Пътят Габрово – Шипка ще бъда напълно затворен от 22.00 ч. на 2 март до 17.00 ч на 3 март. За тези, на които се налага пътуване, алтернативата е Хаинбоаз.

Тъй като предходанта година се получиха неприятни задръствания по маршрута към изторическия връх, сега ще бъдят допускани единствено превозни средства с участници и гости на тъжеството, което ще става в интервала 5- 14 ч. от Габрово към Шипка.

Всички граждани, които желаят да присъстват на тържественото отбелязване на празника на връх Шипка могат да използват единствено обществен транспорт за придвижване в двете посоки, информира Днес.

На удобно място ще бъдат оформени паркинги за автобусите и микробусите.

Категорични са разпоредбите на полицията за недопускане на хора, които носят в себе си огнестрелно оръжие, лища във видимо пияно състояние, както и лича без лични документи.

В района на кантон „Любово“ в прохода, представители на пътната полиция ще указват мястото на всяко едно превозно средство. От МВР препоръчват гостите на тържеството да не оставят в автомобилите си ценни вещи и предмети. Всички такива, както и документи и пари да носят съссебе си.

Организаторите на тържеството разчитат на отговрното отношение на всички граждани, за да бъд празника наистина светъл.

   

0 коментарa

Виж още