Окончателно! АБВ застава зад Ивайло Калфин!

Окончателно! АБВ застава зад Ивайло Калфин!

Окончателното решение на АБВ бе оповестено официално вчера, 15 септември, на организираната пресконференция. Той ще бъде подкрепен от седем партийна коалиция.

Според  Георги Първанов, лидер на АБВ, Калфин най- точно отговаря на вижданията им за държавен глава. Президентът Първанов не пропусна да припомни политическите успехи на Калфин. Изхождайки от опита му като депутат, вицепремиер и министър, Първанов заяви категорично, че техния фаворит е с най- подходящите качества за Президент на страната.

Първанов накратко посочи приноса на Калфин за подписването на договора ни за членство е ЕС, за закона за дипломатическата служба, в решаването на въпроса с освобождаването на българските медици. Не бе пропусната и положителната оценка на дейността на Калфин като министър на социалната политика и решенията за пенсионната реформа, вдигането на минималната и средна работна заплата.

Първанов заяви категорично, че на тези избори коалицията, подкрепяща Калфин ще се бори срещу модела „Плевнелиев“, защото по отношение на личността няма база за сравнение. Тяхната цел няма да е заменят един човек с друг, а да предложат на хората личност, която да бъде коректив, който да носи отговорност за действията на правителството.

Стана ясно и кои ще са партиите, включени в подкрепящата коалиция: АБВ, „Българска партия ЛИБЕРАЛИ“, „Обединен блок на труда – Български лейбъристи“,  „Федерация Активно Гражданско Общество“, „Движение Гергьовден“, „Партия на зелените“ и ГОРД.

Според АБВ, само Ивайло Калфин е, на практика,  най- подходящата личност за високия държавен пост. Сравнявайки всички кандидати, Калфин определено изпъква с интелект, авторитет и опит. През всичките тези години е доказал, че не бяга от отговорност и може да решава умело сложни казуси. Качествата му на дипломат не са тайна за никой.

Кампанията за президент на Калфин ще се води от щаб, намиращ се в НДК.

Какво ще се случи на изборите, ще разберем. Дотогава, успех на всички претенденти! 

   

0 коментарa

Виж още