ОКОНЧАТЕЛНО! ГЕРБ ще обяви своя кандидат на 2-ри октомври

ОКОНЧАТЕЛНО! ГЕРБ ще обяви своя кандидат на 2-ри октомври

ГЕРБ ще обяви кандидатите си за президент и вицепрезидент на България на 2 октомври - такова решение взе Изпълнителната комисия на партията. Решението е по предложение на Националния предизборен щаб, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ,повечето почитатели на партияте споделят, че очакват Борисов да се кандидатира и той да обяви президентските избори.

Вчера зам.-предсдателят на партията Цветан Цветанов обяви, че имената ще бъдат обявени в периода между 22 септември и 2 октомври и днес се разбра, че е подбрана една от  най-късните дати. След нея стартира едномесечната предизборна кампания за вота, който ще се състои на 6 ноември.

Цветанов обяви още, че кандидат-президентът ще бъде човек с управленски опит и медиатор, познат в европейските столици. В отговор на въпрос, дори и само с усмивка, той загатна, че номинираният би могъл да е жена, като заяви, че описането, което дава, приляга повече на дама. Спряганата Кристалина Георгиева обаче съвсем ясно отрече, че ще се кандидатира.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също вече обяви, че няма подобни планове. И днес тя го потвърди пред журналисти, че на този етап не са водени такива разговори с нея, освен това има достатъчно работа като кмет на столицата.

"Аз благодаря на всички, които сега ме номинират всеки ден, аз също имам свои номинации, те не са по-малко качествени, вероятно го правят, защото оценяват работата ми, но за да си свърша работата наистина имам нужда от спокойствие и от това да проконтролираме финала на всички тези обекти за тази година. Нямам врeме за евентуалности. Нека да работим стъпка по стъпка", каза Фандъкова.

Председателят на парламента Цецка Цачева също отрече тя да е кандидатът на ГЕРБ. Пред БНР тя заяви:

"Имам амбиции, имам намерения и цели, които гоня като председател на Народното събрание. Не се притеснявайте, ще продължа да ги спазвам. Няма опасност да бъда кандидат за друг пост".

 

 

   

0 коментарa

Виж още