Онлайн проучване: Интригата с кандидатите за балотаж се заплита

Онлайн проучване: Интригата с кандидатите за балотаж се заплита

Според последното проведено онлайн проучване твърде вероятните имена на балотажа са Румен Радев, Красимир Каракачанов и Ивайло Калфин като опоненти на Цецка Цачева. Проучването е проведено сред 1000 участници в периода 28- 3.11.2016г.

 

До момента Цецка Цачева, кандидат за президент на ГЕРБ, води в предварителните данни- 19%, следвана от Румен Радев- 18%, Красимир Каракачанов- 16%, а Ивайло Калфин – 15%.

Определено участниците в проучването имат отрицателна оценка на мандата на настоящия президент Росен Плевнелиев. 86% от анкетираните желаят промяна в работата на институцията на президента.

Сред участниците в проучването, 70% са заявили, че личността на кандидата е определяща за избора. Това би довело до непредсказуем резултат в деня на вота.

За 20 % от анкетираните водеща е платформата, която представя всеки един от кандидатите за поста. 8% от анкетираните изтъкват като определяща политическата принадлежност.

Оформя се мнението, че президентът трябва да е добър политик и управляващ- 38%, дипломат- 35%. Хората очакват бъдещия президент да може да обедини нацията, да формулира и предлага адекватни решения на възникващите проблеми, да бъде добър лидер и да може да води преговори.

Според 75% от анкетираните президентът е задължително да бъде достатъчно компетентен относно начина на действие на институциите, да има авторитет и добро име сред народа и в чужбина.

Избирателите държат президента да не е корумпиран, да е честен и да има социална чувствителност.

28% от анкетираните са категорични, че Ивайло Калфин е най- подготвения кандидат за този пост, доста след него е Румен Радев и накрая е Цецка Цачева.

   

0 коментарa

Виж още