Опасен пътен инцидент в отсечката Стара Загора и Нова Загора

Опасен пътен инцидент в отсечката Стара Загора и Нова Загора

Тази сутрин преобърнала се цистерна за превоз на пропан- бутан, с вместимост 19 тона, затвори магистрала „Тракия“ в района между Стара Загора и Нова Загора, съобщава БТВ.

В района на инцидента веднага са пристигнали екипи на пътна полиция и пожарната. Движението на автомобилите е било пренасочено през Стара Загора-път II-66-Подслон-Нова Загора, така и в обратната посока.

Около 11 ч движението е било възстановено отново, но в по- късните часове се очаква отново да се използва обиколния път.

Цистерната е била управлявана от Даниел Щилянов, който тръгнал от Румъния за Пловдив. Часове преди инцидента, шофьорът констатирал технически проблем със скоростния лост на цистерната. Тъй като авариятя заплашвала сигурността на камиона и товара, Щилянов отбил в аварийната лента. Паркирал тежкото превозно средство плътно в дясно, за да не пречи на натовареното движение по магистралата.

Тъй като камионът е с общо тегло 40 тона, настилката под колелетата буквално потънала и камионът се преобърнал.

За щастие няма пострадали при инцидента. Не е констатирано и изтичане на газ от цистерната. Предстои съдържанието на цистерната да бъде източено от екипите на пожарната.

За момента движението по магистралата е изключително натоварено и в по- късните часове ще бъде отново блокирано, за да се стартира източването. Двибението отново ще бъде пренасочено през обходния маршрут.

   

0 коментарa

Виж още