Опасни престъпници на свобода! Институциите бездействат!

Опасни престъпници на свобода! Институциите бездействат!

Преди часове се появи новината, че търсените от години  братя Галеви, тайно са се прибрали в страната.  Според запознати, основната причина за тази визита е техния легален бизнес.

Неясно защо дупнишките мафиоти, издирвани дори от Интерпол, са преценили, че е задължително да присъстват на общото събрание на една от своите фирмите - "Евро Ойл Груп". В тази фирма братята са в съдружие с Таки и наркобоса Феодор Феодоров-Федката.

Четиримата имат равен дял- по 25 %. Основната дейност на фирмата е строителство и търговия с горива.

Фирмата започва дейността си през 2008 г., а офисът й се намира в т.нр. колумбийско посолство на бул. "Пушкин" 84 в столицата. На същия адрес се намира и кооперацията, в която Таки живееше, преди да изчезне от страната, информират от Блиц.

 

От протокола на проведеното събрание на "Евро Ойл Груп" се вижда, че Галеви и съдружниците са изслушали направения доклад на управителя на фирмата Адриан Георгиев, след което одобряват финансовия отчет и натоварват Георгиев със задачата да го подаде в Агенцията по вписванията, както се изисква по закон. В протокола се вижда, че съдружниците са пропуснали да се подпишат. Това обаче не е пречка за служителите на агенцията и те го прилагат смело към фирменото дело.

Според документа фирмата е спряла своята дейност и отчита нулеви приходи. Останалите фирми на Галеви, обаче са с много по- обра съдба. Строителната им фирма "Империал" ООД, където братята са съдружници с Федката, има печалба от 83 хиляди лева и наличност по сметките си от още близо 100 000 лв, става ясно от финансовия отчет за 2015 г.

 

Две трети от сумата по закон се полагат на Галеви, ако при следващата си визита решат да разпределят печалбата. За момента това не е направено, според документацията на фирма "Империал".

 

Хазартната фирма  "Кей Бйч Партнер", където бтратята са съдружници отново с Таки и Федката също развива дейност, но за миналата година са отчетени загуби за над 200 000 лв.

   

0 коментарa

Виж още