Оперен певец отбелязва 40 години на сцена в Стара Загора!

Оперен певец отбелязва 40 години на сцена в Стара Загора!

На 21 – ви октомври от 19:00 часа жителите на град Стара Загора, както и гостите на града ще могат да се насладят на концерт на един от най – добрите оперни певци – Симеон Симеонов, който ще отбележи 40 години на сцена.

Концертът му „Симеон Симеонов и приятели“ ще се проведе в Оперета, а заедно с него на сцената ще се изявят още солистите на Държавна опера – Стара Загора – Борис Тасков, Ивайло Йовчев и Яница Нешева и Анна Барбудева, която ще е гост солист. Диригент на концерта ще е добре познатият Красимир Къшев.

Припомняме, че Симеон Симеонов е роден на 15/11/1949 г. В град Сандански. Неговата кариера започва във Велико търново в Драматично-музикален - театър „Константин Кисимов“ там той се подвизава за шест сезона. В началото на 1985 година е назначен в Държавната опера на Стара Загора, където прекарва 21 сезона. През годините Симеон Симеонов е изграждал вълнуващи за публиката образи в различни опери. Той разполага с репертоар от над 200 камерни песни написани от български и чуждестранни композитори. Записал е осем аудиодиска, а също така освен в България е провеждал концерти и в чужбина.

   

0 коментарa

Виж още