Оперираният афганистанец е излязъл от кома

Оперираният афганистанец е излязъл от кома

Афганистанското 15 годишно момче, Агигюл А, което бе докарано в старозагорската университетска болница "Проф. д-р Стоян Киркович" със счупен череп и мозъчен кръвоизлив, е излязло от медикаментозната кома, съобщава starozagorskinovini.com.

Екипът на болницата информира, че момчето вече диша самостоятелно, но все още има реална опасност за живота му, коментират от неврохирургичната клиника. Затова афганистанецът остава под наблюдението на специалистите.

Мигрантът от афганистански произход, който е бил настанен в бежанския лагер в Харманли, е сред първата изведена група оттам след бунта в лагера на 24 ноември. Припомняме, че тогава мигрантите подпалиха сгради в лагера и хвърляха камъни по униформените служители на реда.

Агигюл бил в откаран в Разпределителния център в Елхово, откъдето граничните полицаи се обадили на спешния телефон за нужда от лекарска помощ на 26 ноември следобед. Момчето било откарано в тежко състояние в болницата в Ямбол, но след констатираната травма на черепа, било прехвърлено в старозагорската университетска болница. Там още същата нощ екипът на доц. Стефан Вълканов е извършил  животоспасяваща операция.

Образувано е досъдебно производство и предстои да бъде установено действителната причина за тежката черепно – мозъчна травма на момчето, която е предизвикала и мозъчния кръвоизлив. До момента не е изяснено къде е бил счупен черепа и кой е извършителя.

   

0 коментарa

Виж още