Опит за палеж, предизвикан от синовна ревност

Опит за палеж, предизвикан от синовна ревност

Служителите на полицията в Стара Загора задържали Любомир Х., на 19 години, по обвинение за опит за палеж на чужда собственост на особено голяма стойност. Младежът е в ареста за 72 часа с разпореждане на прокурора, съобщават от 24chasa.bg, цитирайки Районната прокуратура в Стара Загора.

Разследващите твърдят, че младежът стигнал до решението да използва коктейл „Молотов“, тъй като изпитвал непреодолима ревност към майка си заради неин ухажор. Досега е ясно, че в дома на момчето е имало купон с приятели на 22 янури до късно вечрта, на който всички са консумирали алкохол. Момчето се ядосало, когато след полунощ на телефона на майка му позвънил мъж, живеещ наблизо.

В началото наругал човека по телефона, но после решил че трябва да има и някакво действие. Сам направил 3 бутилки с „Молотов“, сложил фитили и се отправил към имота на въпросния мъж, който се намирал на ул. Капитан Райчо Николов“ в Стара Загора. Момчето счупило един от прозорците на къщата и хвърлил бутилките със запалени фитили. Видял, че пламъците се разпространили в стаята  и се прибрал.

Потърпевшият усетил дима и успял да изгаси пожара. Подал и сигнал до 112.

Разследващите органи открили отпечатък от обувката на злосторника. Точно обувката потвърдила участието му в инцидента.

   

0 коментарa

Виж още