"Ориент експрес" отново в България!

Най-известният влак в света е на българска територия!

Прочутият от романа на Агата Кристи влак „Ориент експрес” пристигна в Русе, като неговото пътуване е започнало от Париж, а крайната му дестинация е Истанбул. Билетите за пътуване с ВИП – композицията варират между 7000 и 10 000 евро.

Синьо - златната композиция спря на русенската гара 18-ти пореден път точно в 12:53 часа. От луксозното возило са част цели 16 вагона, в които пътуват 90 човека, които пък са обслужвани от 40 човека персонал, чиято задача е пътуването на гостите да мине гладко.

Единият от стюардите обяви, че гостите са основно от САЩ, Великобритания, Япония и Австралия,като добави, че европейците драстично са намалели. На влака са подготвени три менюта, от които гостите могат да избират, а напитките са по избор на гостите.

Мениджърът на ресторанта Паоло обясни, че в днешния ден са имали пушена сьомга за обяд и, че предлагат разнообразна храна от ориенталската и френската кухня. Най-скъпото ястие е хайвер „белуга”, чиято цена е 490 евро.

Въпреки че от съображения за сигурност гостите са инструктирани да не отварят прозорците и да общуват с хората по гарите, на които спира влакът ,русенци не пропуснаха да се снимат пред легендарния влак, а също така получиха и подаръци – химикалки с логото на композицията.

   

0 коментарa

Виж още