Орлин Горанов ще вземе участие в честването на 3 – ти март в Стара Загора!

Орлин Горанов ще вземе участие в честването на 3 – ти март в Стара Загора!

Както вече е известно, на 3 – ти март българи от цялата страна ще се съберат в Стара Загора, за да се включат в шествие с 300 метров трибагреник, който ще бъде пренесен до мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Събитието се проведа за трети пореден път и е под надслов „За Свободата... Да развеем българското знаме“. Всеки, който иска да се включи в шествието е добре дошъл. Всеки желаещ ще има възможността да носи флага заедно с военнослужещите от втора бригада. През 2017 година се отбелязват 140 години от боевете за освобождение на Стара Загора.

Тези дни стана ясно, че в честванията по случай националния празник 3 – ти март, певецът Орлин Горанов ще се включи, като ще изпълни химна на България, акапелно.

Припомняме и как ще протече програмата обявена от община Стара Загора на 3 – март. Първо от 9:00 часа ще бъде обслужена литургия в храм „Свети Николай“. От 10:15 часа ще бъдат поставени венци на всички паметници на посветени на освобождаването на Стара Загора. От 10:30 часа ще започне тържественото издигане на националния ни флаг, след което шествието, начело с духов оркестър и изработена реплика на Самарското знаме, ще се отправи към мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора.“

   

0 коментарa

Виж още