ОСТРА РЕАКЦИЯ: Потребители осъдиха думите на Цачева и Румен Радев!

ОСТРА РЕАКЦИЯ: Потребители осъдиха думите на Цачева и Румен Радев!


От сутринта в мрежата се изливат коментари по повод изявата на двамата кандидати за президент- Цецка Цачева от ГЕРБ и ген. Румен Радев от БСП. Всички констатират пълния провал и на двамата претенденти за поста. В дебата те показаха липса на компетентност и категорична позиция по ключови въпроси. Може ли един човек, който смята да бъде президент да твърди, че правата на човека не са най- важното или пък, че е допустимо анексирането на съседски територии.

Ето коментари, които публикуваме без редакторска намеса:


Stanimir Bonev
Лозунги срещу лозунги, опорни точки срещу опорни точки...
Просто различно оцветяване!

"Независимата и баланвсирана външна политика" на Радев е просто предателство към националните интереси. България вече се е определила за член на ЕС и НАТО. Президентската институция трябва да отстоява това, което е разписано в конституцията.
Независима политика може да си позволи да води само голяма и икономически просперираща държава, каквато за жалост не сме. Ние обаче имаме правото и свободата да сами да избираме кои да бъдат наши съюзници.

"Националният интерес над човешките права" - това си е едно и също с авторитарен режим. Когато не се спазват законите, гарантиращи правата на гражданите, това вреди пряко и на националната сигурност и на външната политика. Държавата трябва да защитава гражданските права и да спазва Женевската конвенция за правата на човека, независимо от тяхната националност и гражданска принадлежност. Това не подлежи на обсъждане... Не е допустимо да екстрадираме когото и да било, където и да е, без за това да се е произнасъл българският съд. Това си е външнополитически гаф.

Вижда се, че на българския народ ще му е безкрайно трудно на предстоящите избори да излъчи достойния президент.

   

0 коментарa

Виж още