ОСТЪР ЗАВОЙ! Тръмп смекчи тона по въпроса за имиграцията

ОСТЪР ЗАВОЙ! Тръмп смекчи тона по въпроса за имиграцията

Съперниците в надпреварата за президентския пост в Белия дом, Доналд Тръмп и Хилари Клинтън отново се състезаваха за вниманието на медиите. Двамата кандидати едновременно дадоха пресконференции на борда на самолетите, с които летяха на предизборна обиколка в щата Охайо, пише БТА.

На борда на частния си самолет Тръмп, между две спирки от обиколката си в щата той покани група репортери, което според запознати е изключително необичайно за него. Хилъри Клинтън не изостана в надпреварата и пътува заедно с репортери за първи път, откакто се кандидатира за президент, предаде Асошиейтед прес.

По време на пътуването от Охайо за Илинойс, Клинтън обяви, че е притеснена "от достоверните съобщения за намеса на руското правителство" в изборите които тепърва престоят в страната ѝ и допълни, че всяка една от тази заплахи и атаки трябва да бъде приета изключително сериозно.

Клинтън отхвърли слуховете, че здравето й ще попречи на способността й да бъде достоен президент. По време на речта си в Охайо по повод Деня на труда, тя се бореше с упорита кашлица.По време на полет, кашлицата отново я задави пред репортерите, но тя обясни, че според писмото от нейния лекар има "сезонна алергия".

За пореден път Тръмп бе притиснат от репортерите, да смекчи тона по въпроса за имиграцията и дори допусна възможността онези, които към момента пребивават в страната незаконно, да не бъдат принуждавани да се връщат в страните си, а да останат в САЩ и да получат легален статут и гражданство.

Тръмп заяви своето желание да вземе участие и в трите планирани кандидат-президентски дебати с опонентката му Клинтън. Вчера на срещата с репортерите, той заяви, че само природно бедствие може да попречи да участва. Според него дебатите са много важен елемент от кампанията и за нищо на света не би пропуснал поредната предоставена му възможност да премери сили с Клинтън.

Първият официален дебат е насрочен за датата 26 септември.

   

0 коментарa

Виж още