Осъдиха пастор дошъл в България! Вижте подробности!

Осъдиха пастор дошъл в България! Вижте подробности!

37-годишен пастор от Англия ще бъде предаден на органите на реда в родината си, реши Окръжният съд в Сливен. Чужденецът е бил обявен за издирване с европейска заповед за арест от родината си. Окръжният съд в Сливен потвърди и наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”, издадена от английския съд – информираха от съдебната палата. Пасторът дошъл в България преди месеци. Наел имоти под наем в ромския кв. „Надежда” в Сливен и в близкото до областния град село Самуилово, където го задържали ченгетата.

От съдебната справка се разкрива, че той е завършил колеж и е инженер по образование, но упражнява дейност като пастор.

Обвиненията във Великобритания му били повдигнати, след като в телефона му били открити снимки на деца. Част от снимките, според тамошните закони, били определени като „неприлични”, а други като „забранени за притежаване”.

Пред Сливенския окръжен съд, Д.Р. казал, че отхвърля обвиненията. Неговата версия била, че е нарочно дискредитиран и дошъл в България, защото се боял за живота си. Отрекъл в телефона му да е имало карта-памет, в която, според обвинението, били намерени порнографските снимки. Защитил се като обяснил, че в ромското гето помагал за обучението на над 100-ина деца, включително им осигурявал и дрехи. Казал, че има и своя онлайн-църква.

   

0 коментарa

Виж още