ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БОРИСОВ: Управлението ви е популизъм, вие сте популист!

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БОРИСОВ: Управлението ви е популизъм, вие сте популист!

Възмутена гражданка, написа отворено писмо до премиера на България- Бойко Борисов. В публикацията си, авторът Надя Миладенова твърди, че кабинетът на премиера е съставен изцяло от популистко управление. 

Във възмутителното си писмо, Младенова посочва, че премиерът не направил нищо през това време. Още повече- тя посочва, че извинението, което демонстрира вчера в участието в предаването на Цветанка Ризова по БТВ, премиерът по време на управлението си не е направил нищо, за да промени ситуацията в България. 

"Аз като млад човек нямам перспектива", посочва още Младенова. Разочарование в думите на госпожата се чете и по повод изказванията на премиера за Референдума на Слави. 

Ето какво написа още тя, публикуваме без намеса: 


Надя Младенова

 

Господин Boyko Borissov, слушах интервюто Ви по бТВ. И съм съгласна с част от нещата, които казахте. Съгласна съм за това, че без субсидия за политическите партии всеки с малко повече пари ще влиза в политиката, което включва и Ценко Чоков, както и такива като Марешки. Между другото бизнеса му е за 100 млн., а фондация Америка за България, чрез проекти за около 50 млн. си "купи" държавата (визирам и министрите във Вашия кабинет). Значи цената ни се е качила поне веднъж, което си е повод за радост.
Искам обаче да Ви питам - Вие как допринесохте за този резултат на "популисткия", както го нарекохте, референдум? Какво направихте в две правителства, за да не се отвратят хората от политическата класа? Отговора, поне за мен е лесен - нищо. Защото Вие едва днес се отказахте да бъдете популист. Опитахте не само с популизъм да печелите избори, а с него и да управлявате, което не е възможно. На лице ние нямаме нищо от Вашето управление. Аз, като млад човек нямам перспектива. Не знам, ако загубя работата си, дали ще мога да си намеря не просто "нещо", а работа, която отговаря на възможностите и образованието ми. Страхуваме се да отидем на лекар, защото кадрите на здравеопазването ни избягаха в чужбина, заради поредната Ви здравна реформа, за която Вие смирено днес се извинихте. Извинихте се и за образователната, но не спряхте закона на Милена Дамянова, който обрече бъдещите поколения на неграмотност. Може би това Ви е била целта. 
Много е хубаво когато човек се извинява за грешките си, но не и когато се извинявате Вие, защото всяка Ваша грешка е коствала на мен и останалите български граждани здравето, развитието, надеждите и мечтите ни, а на някои с по-малко късмет и живота. И аз не приемам Вашите извинения, които давате не защото го мислите, а за да вземете някои и друг глас повече в неделя. Ако случайно решите да прочете този текст, кажете, защо ги говорите тези неща преди президентските избори? Какво общо имат те със сферите на Вашата компетентност? Защо Вие слагате Вашите "постижения" в строителството и т.н. на преден план, а не качествата на кандидата Ви, ако има такива, с които да се похвалите? Защо не погледнете отстрани, кой човек ни предлагате за президент и дали той има възможностите за тази позиция, а не само защото Вие така сте решил? Не е лошо и да си признаете честно, на себе си - Вие бихте ли гласували за госпожа Цачева, ако не беше член на ГЕРБ? След като казвате, че сте честен - бъдете честен първо със себе си, след това изисквайте доверие от хората. 
Така че - да, ще си понесете отговорността и Вие, както призовахте Слави Трифонов да понесе своята. Докато ми обяснявате за фекалиите в Черно море и колко е хубаво, че ги няма, сложихте на масите ни фекалии - ГМО, предвидено във великите търговски споразумения, които дори и не четете, а подписвате. А докато си играете на отговорни и популисти, и на кой джиповете са по-хубави, една лекарка в Смолян обикаля на кон в градове и села, защото е единствена и няма кола, с която да посещава пациентите си. 
Благодаря Ви за извиненията. Нямаше нужда от тях. Просто трябваше да си свършите работата, за която Ви плащаме, но както казахте на Слави, че да пееш, не е като да управляваш и аз Ви казвам - да тръшнеш някой на татамите не е като да бъдеш успешен министър-председател и да защитиш националния интерес.

Както по-рано Новини Стара Загора писа, вчера премиерът в гостуването си в предаването на Цветанка Ризова "На четири очи", съобщи, че признава грешката си за препоръката на Цачева.

Относно Референдума, Борисов обяви своята подкрепа, но не пропусна да отбележи, че когато Слави Трифонов направи партия и започне да носи върху плещите си тежката задача на това да управляваш България, тогава ще види колко е трудно. 

   

0 коментарa

Виж още